שלפוחית רגיזה ובריחת שתן

הומאופתיה קלאסית היא שיטת טיפול מדויקת ועוצמתית.
ההומאופתיה מאבחנת את המטופל בצורה יסודית ומבינה את מקור ושורש המחלות.
ההומאופטיה משנה את חייו של המטופל ומחזירה אותו לאיזון בריאות ושמחה .

שלפוחית רגיזה הוא מצב שכיח ביותר, אשר בין היתר מתבטא בתדירות גבוהה של מתן שתן. שלפוחית רגיזה ובריחת שתןהמצב מתאפיין ומוגדר על ידי קשיים להתאפק למשך זמן רב, הליכה מספר רב של פעמים ביום אל השירותים (מעל פעם בשעה וחצי) והתעוררות משינה במהלך הלילה על מנת ללכת להשתין.

שלפוחית רגיזה גורמת לבריחת שתן בדחיפות (מסוג Urge), אשר מופיעה לאור פעילות מוגברת של שלפוחית השתן שמתכווצת בתדירות גבוהה. במקרים אלה יש צורך ללכת אל השירותים מספר רב של פעמים, ולכן נגרמת פגיעה קשה באיכות החיים.

עליה בתדירות מתן השתן בגלל שלפוחית רגיזה

אנשים הסובלים משלפוחית רגיזה נאלצים ללכת אל השירותים על מנת לתת שתן מספר רב של פעמים. בעוד אצל האדם הבריא, שלפוחית השתן מתמלאת בממוצע כל שעתיים וניתן להתאפק ולהחזיק מעמד זמן רב יותר, אנשים הסובלים משלפוחית רגיזה נאלצים ללכת אל השירותים בתדירות של יותר מפעם אחת בשעה וחצי.

דחיפות גדולה למתן שתן

מלבד העליה בתדירות ההליכה אל השירותים, אנשים הסובלים משלפוחית רגיזה לא מצליחים להתאפק למשך זמן רב. בעוד אדם בריא יכול להתאפק אפילו למשך כמה שעות, אנשים הסובלים משלפוחית רגיזה לא מסוגלים להחזיק מעמד יותר ממספר דקות, ואם לא יילכו לשירותים השתן עלול לברוח.

הסיבה לכך היא הפעילות המוגברת של שלפוחית השתן, אשר מתכווצת יותר מהמקובל וגורמת לדחיפת שתן החוצה. מכיוון שהשתן נדחף בצורה "אגרסיבית" יחסית, המרכיבים האמורים לסייע לשלוט בשתן (שרירי השוער, שרירי השופכה, שרירי רצפת האגן וכו') לא עומדים בלחץ והשתן עלול לברוח. כתוצאה, אנשים הסובלים משלפוחית רגיזה נאלצים "לרוץ" אל השירותים על מנת שהשתן לא יברח.

מהם גורמי שלפוחית רגיזה?

מלבד הפעילות ההיפראקטיבית של שלפוחית השתן, אנשים הסובלים משלפוחית רגיזה בדרך כלל סובלים מעוד גורמים המגבירים את הסיכון לבריחת השתן. ככל שמתווספים גורמי סיכון שונים, עוצמת הביטוי של ההפרעה עולה והסימנים מחמירים. הגורמים העיקריים התורמים לשלפוחית רגיזה הם:

  • חולשה של שרירי רצפת האגן – מצב נפוץ מאוד בקרב נשים, בעיקר אחרי הריונות, אשר סובלות מכך ששרירי רצפת האגן החלשים לא מצליחים להשתלט על השתן ומופיעה בריחת שתן.
  • מחלות רקע נוספות – מחלות כמו סוכרת או מחלות עצביות עלולות גם כן להגביר את הסיכון לבריחת שתן ולהחמיר את הסימנים של השלפוחית הרגיזה.
  • גיל המעבר – אצל נשים, ירידה ברמת האסטרוגן בגיל המעבר גורמת להיחלשות שרירי רצפת האגן והסוגרים. בעיה זו מגבירה כמובן את סימני השלפוחית הרגיזה וגורמת להחמרת אירועי בריחת השתן.

תופעה נפוצה בקרב נשים

גורמי הסיכון השונים המאפיינים בעיקר נשים תורמים לכך ששלפוחית רגיזה היא תופעה נפוצה ביותר בקרב נשים. ואכן, מדובר בתופעה נפוצה ביותר אצל נשים המופיעה כמעט בכל הגילאים, וגורמת לסבל רב ולפגיעה קשה באיכות החיים.

חיזוק שרירי רצפת האגן עוזר מאוד להפחתת הסימפטומים ולשיפור השליטה על מתן השתן ולכן מומלץ לכל אישה הסובלת משלפוחית רגיזה. בשנים האחרונות, ידוע ששלפוחית רגיזה מופיעה בשכיחות גבוהה גם אצל גברים, אך מכיוון שאינה מביאה לסימפטומים משמעותיים כמו אצל נשים לא ייחסו לה בעבר חשיבות.

פגיעה קשה באיכות החיים

על פי תלונות של אנשים רבים הסובלים מהבעיה, שלפוחית רגיזה גורמת לפגיעה קשה ביותר באיכות החיים. הצורך ללכת כל הזמן אל השירותים, והעובדה שקשה מאוד להתאפק מפריעה מאוד לשגרת היום יום. אנשים הסובלים מכך נבוכים מאוד מהצורך לצאת אל השירותים ברגעים קריטיים כמו ראיון עבודה, במהלך דייט או בזמנים אחרים שאינם נוחים, ולכן חשוב מאוד ללמוד להתמודד עם הבעיה ככל שניתן.

קראו גם:

פיתוח טכנולוגי חדשני לטיפול בשלפוחית רגיזה

אז מה היה לנו בכתבה:
תמונה של רינת בר-לב
רינת בר-לב

מומחית לטיפול בבריחת שתן למבוגרים, מתבגרים וילדים. רינת עם נסיון רב בהתמודדות עם בעיות שליטה על הסוגרים.