ערמונית מוגדלת – מהי?

הומאופתיה קלאסית היא שיטת טיפול מדויקת ועוצמתית.
ההומאופתיה מאבחנת את המטופל בצורה יסודית ומבינה את מקור ושורש המחלות.
ההומאופטיה משנה את חייו של המטופל ומחזירה אותו לאיזון בריאות ושמחה .

הגדלה של בלוטת הערמונית היא תופעה נפוצה ביותר, המופיעה אצל גברים רבים בארץ ובעולם. ערמונית מוגדלתבאופן כללי, ככל שמתקדמים עם הגיל הגדלה של בלוטת הערמונית הופכת ליותר ויותר נפוצה, ועל כן מדובר בתופעה שכיחה ביותר במבוגרים ובקשישים.

ערמונית מוגדלת יכולה להופיע ללא סימנים, אך במקרים רבים בלוטת ערמונית מוגדלת יכולה לגרום להפרעות במתן שתן ולדליפת שתן.

איך ערמונית מוגדלת משפיעה של מערכת השתן

בלוטת הערמונית ממוקמת סביב החלק התחתון של שלפוחית השתן וצינור השופכה, היוצא מכיס השתן לכיוון הפין. כאשר בלוטת הערמונית גדלה, היא גורמת ללחץ וחסימה על כיס השתן וצינור השופכה אשר מונע תפקוד תקין של מערכת השתן ומפריע מאוד לפעולת ההשתנה. ההפרעה במעבר השתן גורמת לשתי בעיות עיקריות:

  • קושי ביציאת השתן החוצה – הערמונית חוסמת את מוצא כיס השתן, ולכן בזמן פעולת ההשתנה זרם השתן נתקל בקשיים על רקע החסימה.
  • ריקון לא סופי של שלפוחית השתן – החסימה המדוברת והזרם החלש גורמים לכך ששלפוחית השתן לא מתרוקנת באופן מלא. כתוצאה, נשארת בה כמות שתן מסויימת, אשר מובילה לכך שהפעם הבאה בה השלפוחית תתמלא ויופיע הדחף להשתנה יהיה קצר מאוד. במילים אחרות, מכיוון שהשלפוחית לא מתרוקנת עד הסוף נשאר בה "פחות מקום" לשתן החדש, ולכן צריך לרוקן אותה בתכיפות יותר גדולה.

יש לציין שאין קשר בין מידת ההגדלה של הערמונית ובין הופעת הסימפטומים, ולצד אנשים הסובלים מסימפטומים קשים על רקע הגדלה מינימלית של הבלוטה, קיימים אנשים אחרים אשר הינם אסימפטומטיים אך סובלים מהגדלה משמעותית.

תסמינים של ערמונית מוגדלת

ערמונית מוגדלת גורמת בעיקר לסימנים של הפרעה במתן שתן הכוללים:

  • זרם חלש – הערמונית המוגדלת חוסמת את מעבר השתן מכיס השתן אל השופכה, וכתוצאה מופיע זרם שתן חלש מאוד.
  • הפרעה בתחילת מתן שתן – לאנשים הסובלים מערמונית מוגדלת קשה מאוד להתחיל את פעולת ההשתנה, וזאת כתוצאה מאותה חסימה אשר גרמה לזרם החלש.
  • שינויים בעצמת הזרם בזמן ההשתנה – חסימת היציאה משלפוחית השתן גורמת גם לשינויים בעצמת הזרם בזמן פעולת ההשתנה, אשר עשויים להתבטא בעצירת השתן לצד המשך שלו באופן ספונטני.
  • חוסר ריקון מלא של השלפוחית – אחת התלונות הנפוצות במקרים של ערמונית מוגדלת היא חוסר התרוקנות מלאה. במקרים אלה, נשארת כמות מסויימת של שתן בכיס השתן לאחר פעולת ההשתנה ולכן התכיפות של מתן השתן עולה.
  • השתנה לילית – מסיבות רבות, ערמונית גורמת לתכיפות מוגברת של ההשתנה ולכן גם להשתנה לילית.

הגדלה שפירה של הערמונית

אחד המצבים הנפוצים ביותר אצל גברים הוא הגדלה שפירה של הערמונית, או בשם נוסף (ומדוייק יותר) היפרטרופיה של הערמונית. זהו מצב המתפתח בהדרגה כמעט אצל כל הגברים, וגורם להופעת סימפטומים הקשורים למערכת השתן בגיל מבוגר. בדרך כלל אין צורך לטפל בהגדלה השפירה של הערמונית, אך מכיוון שלעתים חוששים שמדובר בסרטן הערמונית קיימים רופאים שבוחרים להתערב כירורגית ולהסיר חלקים מהערמונית.

סרטן הערמונית

המחלה הממאירה החשובה והנפוצה ביותר בגברים, אשר גם כן גורמת להגדלה של הערמונית ולסימנים האופייניים הקשורים למערכת השתן. כיום קיימות דרכים רבות לאבחן את סרטן הערמונית וניתן לבצע בדיקות סקר שונות לגילוי מוקדם של המחלה.

מכיוון שמדובר במחלה מסוכנת מאוד, בכל מצב בו מתחילים להופיע סימנים של דליפת שתן או סימנים אחרים הקשורים למערכת השתן כפי שתואר, חשוב מאוד לבצע בירור מעמיק ולשלול את סרטן הערמונית, אשר טיפול בו בשלב מוקדם יכול להציל חיים.

אז מה היה לנו בכתבה:
תמונה של רינת בר-לב
רינת בר-לב

מומחית לטיפול בבריחת שתן למבוגרים, מתבגרים וילדים. רינת עם נסיון רב בהתמודדות עם בעיות שליטה על הסוגרים.