בריחת שתן יכולה להופיע בכל גיל, הן אצל נשים והן אצל גברים. אולם היא נחשבת לנפוצה יותר אצל נשים וגם אצל אנשים מבוגרים, המתקשים לשלוט על שלפוחית השתן בשל בעיות, הקשורות בתפקוד מערכת העצבים.
לעיתים, הסיבה לבריחת שתן אצל צעירים יותר, קשורה למחלות בדרכי השתן, לתגובה אלרגית ואפילו ללחץ פסיכולוגי. נשים לאחר לידה נוטות לסבול מבריחת שתן וגם גברים, לאור בעיות הקשורות לבלוטת הערמונית. נטילת תרופות מסוימות יכולה גם היא לגרום לבריחת שתן וגם קרע בדיסק.
סוגים שונים של בריחת שתן
ישנם שלושה סוגים של בריחת שתן: בריחת שתן שאיננה רצונית, בריחת שתן כתוצאה מפעילות יתר של השלפוחית ובריכת שתן המכונה "בריחת הצפה". תופעה זו גורמת להיחלשות שלפוחית השתן, הבאה לידי ביטוי בעיקר במצבים של צחוק, שיעול או התעטשות. במצבים אלה פועל חלקה החיצוני של השלפוחית באופן מוגבר ומוביל להתכווצויות. גם מחלות שונות, כמו פרקינסון, אלצהיימר, ערמונית מוגדלת וסרטן יכולים לגרום למצב זהה.
טיפולים הומאופתיים לבריחת שתן המוצעים כיום
לצד הטיפולים השמרניים, המוצעים במקרים של בריחת שתן, וכוללים לרוב תרופות למיניהן, מוצע טיפול מסוג אחר, טיפולים הומאופתיים לבריחת שתן. מכיוון שטיפולים תרופתיים מקלים אמנם זמנית על התסמינים אך אינם מטפלים בגורם לבעיה, הם אינם מהווים המענה המתאים לכל אחד, ובמיוחד בשל העובדה שאינם מונעים את חזרתה של התופעה.
תרופות הומאופתיות, הנקבעות על ידי בעל מקצוע מתאים, הומאופת מקצועי, נחשבות כיום לאחת השיטות היעילות כטיפול במקרים של בריחת שתן. מדובר בתרופות טבעיות לחלוטין, המותאמות נקודתית לאדם הסובל מכך, תוך התייחסות לכלל התסמינים הנלווים לתופעה, ולא רק לבריחת השתן עצמה. התרופות ההומאופתיות עוזרות לחזק את מערכת החיסון, מובילות למצב של איזון גופני ונפשי ומרפאות את המחלה הבסיסית, שבגינה הופיעה התופעה.
מה מציע הטיפול ההומאופתי
טיפולים הומאופתיים לבריחת שתן, וללא קשר לבריחת שתן, מתייחס לתסמינים כמעין סימן, כמעין אות. התסמינים, כלומר – בריחת השתן עצמה, מלמדים את המטפל שמשהו איננו תקין אצל המטופל. אולם, הטיפול עצמו, המוצע לו, מתמקד בסיבה, במקור הבעיה. התרופות ההומאופתיות זמינות כיום בבתי המרקחת השונים וגם בחנויות מזון הבריאות למיניהן. אולם, יש ליטול אותן רק לאחר שהומלצו על ידי רוקח, המתמחה בהומאופתיה או על ידי המטפל המקצועי, שאתו נפגשים.
שימוש בתרופה הומאופתית שאיננה מתאימה לא ישפר את התסמינים ולא יטפל בבעיה. חשוב ליטול את התרופה ההומאופתית הרלוונטית וגם לעשות זאת במינון המתאים. אחד היתרונות הבולטים של הטיפול ההומאופתי, תוך שימוש בתרופות טבעיות, הוא העובדה שהוא איננו מלווה בתופעות לוואי, או שתופעות הלוואי הן קלות מאד.
התרופות ההומאופתיות המוצעות לסובלים מבריחת שתן
ישנם סוגים שונים של תרופות הומאופתיות, שיכולות לעזור במקרים של בריחת שתן: אמיקה – שיכולה לעזור במקרים של בריחת שתן כתוצאה מניתוח, בלה דונה – שמתאימה לסובלים מבריחת שתן כתוצאה מצינון או מהתקררות, קאוסטיקום – שמתאימה לסובלים מבריחת שתן המחמירה בעיקר בחודשי החורף אך משתפרת במהלך הקיץ, אקוויסטום – לסובלים מבריחת שתן שמקורה איננו ידוע, פוספט ברזל – לסובלים מבריחת שתן בשעות היום ועם דחף חזק למתן שתן בזמן העמידה, קראוסוטום – לסובלים מבריחת שתן בחלק הראשון של הלילה ו – ליקופודיום – לסובלים מרחדה מתמדת, הנוטים להרטיב את מיטתם כשהם נמצאים בחדר מחניק או חם. ניתן לראות שכל אחת מהתרופות מטפלת הן בסימפטום עצמו והן בסיבה שבגינה הוא מופיעה. כך ניתן למטופל מענה מדויק יותר ותרופה שיכולה למנוע את חזרתה של התופעה.